پلیس تایلند مردی ۴۷ ساله را در بانکوک به اتهام قاچاق حیات وحش دستگیر کرد. این فرد هنگام تحویل دو بچه اورانگوتان در یک ایستگاه سوختگیری شناسایی و بازداشت شد.
بر اساس بیانیهای که پلیس روز پنجشنبه منتشر کرد، مأموران این دو اورانگوتان – یکی تقریباً یکساله و دیگری حدود یکماهه – را در سبدهای پلاستیکی پیدا کردند.
تصاویر منتشرشده از سوی مقامات، یکی از بچه اورانگوتانها را نشان میدهد که پوشک به تن دارد، در کنار بطری شیر و یک عروسک نرم درون سبد پلاستیکی قرار گرفته است.
پلیس اعلام کرد که این مرد به اتهام «نگهداری غیرقانونی گونههای حیاتوحش حفاظتشده» بازداشت شده و در صورت اثبات جرم، ممکن است تا چهار سال زندان برای او در نظر گرفته شود.
مبدا بچه اورانگوتانها در دست بررسی است
بهگفته «کاسیداچ چارونلپ»، از اداره تحقیقات مرکزی پلیس تایلند، متهم اعتراف کرده که در حال تحویل این حیوانات به مشتری بوده، اما حاضر نشده منبع تهیه آنها را فاش کند.
وی افزود که پلیس شبکهای از قاچاق غیرقانونی حیاتوحش را کشف کرده و در حال بررسی است که آیا این اورانگوتانها در تایلند پرورش یافتهاند یا از خارج وارد شدهاند.
این عملیات با همکاری سازمان شیلات و حیاتوحش آمریکا، کمیسیون عدالت برای حیاتوحش مستقر در هلند، و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل انجام شده است.
مراقبتهای ویژه از بچه اورانگوتانها
به گفته مقامات، این دو اورانگوتان که «کریستوفر» و «استفان» نامگذاری شدهاند، اکنون تحت مراقبت اداره پارکهای ملی، حیاتوحش و حفاظت از گیاهان تایلند قرار دارند.
در این گزارش آمده که استفان، بچهاورانگوتان یکماهه، به دلیل ضعف جسمی در داخل دستگاه انکوباتور نگهداری میشود. کریستوفر نیز به یکی از مراکز حفاظت از حیاتوحش منتقل شده است.
مقامات همچنین اعلام کردند که ارزش بازار غیرقانونی این حیوانات در حدود ۳۰۰,۰۰۰ بات تایلند (معادل حدود ۹,۰۵۰ دلار آمریکا) برآورد میشود.
اورانگوتان؛ گونهای در معرض انقراض
اورانگوتانها بومی جزایر سوماترا و بورنئو هستند؛ مناطقی در جنوبشرقی آسیا که به جنگلهای بارانی متنوع خود شهرت دارند. اما این گونه در اثر جنگلزدایی، تخریب زیستگاه و شکار غیرقانونی بهشدت در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.
اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) آنها را در فهرست گونههای «بهشدت در معرض خطر» قرار داده است. صندوق جهانی طبیعت (WWF) نیز کاهش شدید جمعیت اورانگوتانها در چند دهه اخیر را تأیید کرده است.
تایلند سالهاست که به یکی از مراکز اصلی قاچاق حیاتوحش در جهان تبدیل شده است. بهویژه منطقه موسوم به «مثلث طلایی» در مرز مشترک تایلند، میانمار، لائوس و چین، یکی از کانونهای اصلی قاچاق حیوانات و تجارت غیرقانونی آنها محسوب میشود.