اداره خدمات پزشکی تایلند اعلام کرد که بیمارستان راجاویتی با موفقیت اولین پیوند سلولهای بنیادی خونساز را برای بیماران مبتلا به «میلوم مولتیپل»، نوعی سرطان خون، انجام داده است. این دستاورد نقطه عطفی مهم در توانمندیهای درمانی این بیمارستان در حوزه هماتولوژی محسوب میشود.
دکتر ساکان بوناگ، معاون مدیرکل اداره خدمات پزشکی، توضیح داد که «میلوم مولتیپل» نوعی سرطان خون است که در نتیجه تکثیر غیرطبیعی سلولهای پلاسما – نوعی از سلولهای سفید خون – در مغز استخوان به وجود میآید.
این رشد غیرعادی منجر به تولید پروتئینهای معیوب در جریان خون میشود که پیامدهایی همچون کمخونی، درد استخوان، پوکی استخوان، شکستگی، نارسایی کلیه و افزایش سطح کلسیم خون را به دنبال دارد. پیوند سلولهای بنیادی نه تنها شانس بقاء بیمار را افزایش میدهد، بلکه دسترسی به گزینههای درمانی مؤثرتر را نیز فراهم میکند.
دکتر جیندا روجاناماتین، مدیر بیمارستان راجاویتی، افزود که بیمار مردی ۶۰ ساله است که در ابتدا با درد شدید در ناحیه میانی کمر به بیمارستان مراجعه کرده و پس از بررسیها، ابتلای او به «میلوم مولتیپل» تشخیص داده شد.
وی تحت شیمیدرمانی قرار گرفت و به پاسخ درمانی با عنوان VGPR (پاسخ جزئی بسیار خوب) دست یافت. پس از آن، فرآیند جمعآوری سلولهای بنیادی آغاز شد که در طی آن ۱۱.۲۱ میلیون سلول بنیادی به ازای هر کیلوگرم از بدن او برداشت شد. بیمار سپس در تاریخ ۱۶ فوریه ۲۰۲۵ تحت پیوند اتولوگ سلولهای بنیادی خونساز (HSCT) قرار گرفت که با رژیم دارویی با دوز بالای ملفالان انجام شد.
دکتر بنجاماپورن مکرکساری، متخصص خونشناسی در بخش داخلی بیمارستان راجاویتی، گزارش داد که پس از پیوند، روند بازسازی مغز استخوان مطابق با برنامه پیش رفت. فرآیند پیوند موفقیتآمیز در تاریخ ۲۸ فوریه ۲۰۲۵ – نه روز پس از انجام پیوند – مشاهده شد که نشانهای مثبت از روند بهبودی بیمار است.
در این فرآیند، هیچگونه عارضه شدید گزارش نشده و واکنش بیمار به درمان مطابق انتظار بوده است.