تایلند امیدوار است با اجرای ابتکارات جدید برای جلوگیری از سوءاستفاده از قوانین مبدأ صادرات، کسری تجاری سالانه خود با ایالات متحده را تا ۱۵ میلیارد دلار کاهش دهد. این موضوع را وزیر دارایی تایلند، پیچای چونهاواجیرا، در کنفرانس اتاق بازرگانی آمریکا در بانکوک اعلام کرد.
آقای پیچای گفت دولت متعهد است مجموعهای از سیاستهای مقابله با دور زدن قوانین تجاری را به مرحله اجرا درآورد تا مشارکتی بلندمدت، عادلانه و متوازن در زمینه تجارت و سرمایهگذاری با ایالات متحده ایجاد کند.
او زمان مشخصی برای تحقق این هدف اعلام نکرد، اما کاهش ۱۵ میلیارد دلاری در کسری تجاری، حدود یکسوم مازاد ۴۶ میلیارد دلاری تایلند در تجارت با آمریکا در سال گذشته را شامل میشود.
مذاکرات برای جلوگیری از تعرفه سنگین
تایلند، که اقتصادی وابسته به صادرات دارد، چارچوبی از پیشنهادات خود را به دولت ترامپ ارائه کرده تا مذاکرات رسمی برای جلوگیری از اعمال تعرفه ۳۶ درصدی بر کالاهای خود را آغاز کند. این پیشنهادات شامل اقداماتی برای مقابله با تغییر مسیر صادرات توسط شرکتهای چینی، کاهش موانع تعرفهای و غیرتعرفهای و افزایش سرمایهگذاری است که به گفته وزیر دارایی میتواند برای هر دو کشور سودمند باشد.
آقای پیچای گفت:
«من مطمئنم که ما مجموعهای قوی از پیشنهادهای عملی و قابل اجرا داریم که میتواند به نتایج برد-برد و دستاوردهای سریع و ملموس منجر شود.»
او به عنوان رئیس هیئت مذاکرهکننده تایلندی در گفتوگو با مقامات آمریکایی منصوب شده است.
فشار برای توافق تجاری
تایلند در تلاش است با دستیابی به توافق تجاری با آمریکا، ضربه ناشی از کاهش مکرر پیشبینی رشد اقتصادی توسط بانک مرکزی و بانک جهانی را کاهش دهد. آمریکا در سال گذشته بزرگترین بازار صادراتی تایلند بود و حدود ۱۸٪ از کل صادرات این کشور را به خود اختصاص داد.
اصلاحات داخلی برای جلب اعتماد
روز دوشنبه، دولت تایلند اعلام کرد که حمایتهای سرمایهگذاری برای برخی بخشهایی که با مازاد عرضه یا پیامدهای منفی زیستمحیطی همراه هستند، به حالت تعلیق درمیآید. همچنین بررسیهای سختگیرانهتری بر پیشنهادهای سرمایهگذاری جدید اعمال خواهد شد تا اطمینان حاصل شود که فرآیندهای اصلی تولید در داخل کشور انجام میشود.
علاوه بر این، روند صدور گواهی مبدأ تسهیل شده و محصولات صنعتی بیشتری در فهرست تحت نظارت قرار گرفتهاند.
گسترش سرمایهگذاری در آمریکا
به گفته وزیر دارایی، تایلند در حال بررسی فرصتهای جدید سرمایهگذاری شرکتهای خصوصی خود در آمریکا است و در این راستا، همکاریهایی در حوزه انرژی، فناوری دیجیتال، زیرساختها، گردشگری سلامت و صنایع خلاق شکل خواهد گرفت.
نالینی تاویسین، رئیس نمایندگان تجارت تایلند، هفته گذشته پس از بازگشت از سفر هیئت تجاری به آمریکا اعلام کرد که شرکتهای تایلندی به زودی میتوانند دستکم ۲ میلیارد دلار در آمریکا سرمایهگذاری کنند.
تایلند همچنین علاقهمندی خود را برای پیوستن به پروژه عظیم خط لوله گاز در آلاسکا که با حمایت رئیسجمهور وقت، دونالد ترامپ، انجام میشود، اعلام کرده است.