یک کارشناس برجسته بهداشت عمومی نسبت به افزایش مجدد موارد ابتلا به ویروس کرونا در تایلند هشدار داده و اعلام کرده است که بین ۲۷ آوریل تا ۳ مه، ۸,۴۴۶ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ نیاز به مراجعه به مراکز درمانی داشتهاند.
دکتر تیرا ووراتانارات، دانشیار دانشگاه چولالونگکورن، در یادداشتی در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد که بانکوک با ثبت ۲,۳۷۷ مورد، بالاترین آمار ابتلا را داشته است. پس از آن، استانهای چونبوری (۶۸۰ مورد)، نونتابوری (۴۹۰)، رایونگ (۳۸۰) و ساموت پراکان (۳۲۷) در رتبههای بعدی قرار دارند.
بیشترین مبتلایان در رده سنی ۳۰ تا ۳۹ سال قرار داشتهاند (۱,۷۹۴ نفر)، و پس از آن، گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال (۱,۵۴۰ نفر) و افراد بالای ۶۰ سال (۱,۵۳۶ نفر) بیشترین تعداد را به خود اختصاص دادهاند. دکتر تیرا همچنین نسبت به افزایش چشمگیر ابتلا در کودکان ۰ تا ۴ سال هشدار داد و اعلام کرد که تنها در همین بازه زمانی، ۶۸۲ کودک خردسال به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند.
وی افزود: از ۴ تا ۷ مه، تعداد موارد ابتلا به کووید-۱۹ تقریباً دو برابر آنفلوآنزا بوده است؛ ۲,۵۹۳ مورد در برابر ۱,۳۲۱ مورد. همچنین در این بازه زمانی، یک مورد فوت ناشی از کووید-۱۹ گزارش شده است.
به گفته او، در شرایط فعلی، احتمال اینکه فردی با علائم بیماری به کووید-۱۹ مبتلا باشد، دو برابر بیشتر از آنفلوآنزاست. وی احتمال ابتلا به کرونا در صورت وجود علائم را حدود ۶۷ درصد برآورد کرد.
دکتر تیرا تأکید کرد که در این شرایط، گروههای آسیبپذیر از جمله کودکان خردسال، دانشآموزان، سالمندان و بیماران بستری باید تحت مراقبت و محافظت جدی قرار گیرند.
او همچنین به کارکنان و شاغلان توصیه کرد که بهطور مستمر وضعیت سلامتی خود را ارزیابی کرده و ضمن رعایت نکات بهداشتی، از دیگران نیز محافظت کنند. به گفته او، بیماران بستری و افرادی که قرار است تحت عمل جراحی قرار گیرند نیز باید بهصورت منظم غربالگری شوند تا سلامت خود، دیگر بیماران و کارکنان مراکز درمانی حفظ شود.
وی در پایان از مدارس، مهدکودکها، خانههای سالمندان و بیمارستانها خواست که برنامههای مؤثر مدیریت ریسک را به اجرا بگذارند و هشدار داد که با توجه به افزایش شیوع در همه گروههای سنی، اقدامات فوری و هدفمند ضروری است.