نقش‌آفرینی تایلند در تقویت همکاری اقتصادی آ.سه.آن و کشورهای خلیج فارس

نقش‌آفرینی تایلند در تقویت همکاری اقتصادی آ.سه.آن و کشورهای خلیج فارس

آ.سه.آن (اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا) و شورای همکاری خلیج فارس (GCC) روز سه‌شنبه در دومین نشست سران خود که در کوالالامپور، مالزی برگزار شد، بیانیه‌ای درباره همکاری اقتصادی را تصویب کردند.

در این نشست، دو سند کلیدی مورد تأیید قرار گرفت: بیانیه مشترک دومین نشست سران آ.سه.آن و شورای همکاری خلیج فارس و بیانیه مشترک همکاری اقتصادی میان آ.سه.آن و GCC.

این اسناد به نفع تایلند خواهند بود، چرا که موجب تقویت روابط و همکاری میان کشورهای عضو آ.سه.آن با سایر کشورها، به‌ویژه در حوزه‌هایی می‌شوند که تایلند قصد دارد توانمندی‌های خود را در آن‌ها ارتقاء دهد؛ از جمله تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای، بهبود ارتباطات و مقابله با تغییرات اقلیمی.

پاتونگتارن شیناواترا، نخست‌وزیر تایلند، در این نشست سخنرانی کرده و با اشاره به افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی و آسیب‌پذیری زنجیره تأمین جهانی، تأکید کرد که همکاری‌های منطقه‌ای بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته‌اند. او راهکاری مبتنی بر سه محور موسوم به «۳ پی» را برای تقویت امنیت اقتصادی و اجتماعی مشترک پیشنهاد داد:

۱. رفاه (Prosperity)

نخست‌وزیر تایلند بر ضرورت تقویت همکاری‌های اقتصادی، به‌ویژه در حوزه‌های تجارت و سرمایه‌گذاری، برای مقابله با بی‌ثباتی‌های ناشی از عوامل خارجی از جمله تغییرات در سیاست‌های تجاری و تعرفه‌ای ایالات متحده تأکید کرد. او بر لزوم تنوع‌بخشی اقتصادی و افزایش تاب‌آوری کشورها تأکید ورزید.

وی خواستار تقویت ارتباط میان بخش‌های خصوصی دو منطقه شد، به‌ویژه در حوزه‌های صنایع حلال، انرژی پاک، امنیت غذایی و بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط (MSMEs). همچنین از تداوم برگزاری مجمع تجاری آ.سه.آن – GCC حمایت کرد و انجام مطالعات امکان‌سنجی برای توافق تجارت آزاد میان این دو بلوک را پیشنهاد داد.

۲. مردم (People)

او بر همکاری ملموس میان مردم دو منطقه تأکید کرد و خواستار تبادل نیروی انسانی در حوزه‌هایی چون گردشگری، بهداشت و پزشکی شد. وی پیشنهاد داد فعالیت‌های مشترکی برای تقویت گردشگری و تبادل فرهنگی برگزار شود.

۳. سیاره (Planet)

نخست‌وزیر تایلند گفت که هر دو منطقه آ.سه.آن و شورای همکاری خلیج فارس به شدت تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار دارند و لازم است تلاش‌های مشترکی برای پیشبرد دستورکارهای سبز و گذار به اقتصادهای پایدار انجام گیرد.

وی اعلام کرد که تایلند آماده به اشتراک‌گذاری دانش و همکاری‌های فناورانه است. همچنین پیشنهاد کرد مرکز مطالعات و گفت‌وگوهای توسعه پایدار آ.سه.آن در بانکوک با نهادهای مرتبط در شورای همکاری خلیج فارس برای پیشبرد همکاری‌ها در حوزه‌هایی نظیر تأمین مالی سبز و گذار انرژی همکاری کند.

نگرانی درباره غزه

خانم پاتونگتارن همچنین نگرانی خود را درباره وضعیت نوار غزه ابراز کرد و از همه طرف‌ها خواست برای دستیابی به آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها به منظور تسهیل کمک‌های بشردوستانه تلاش کنند. وی بر حمایت مستمر تایلند از راه‌حل دو کشوری تأکید کرد و از تمامی طرف‌هایی که در بازگرداندن اتباع تایلندی در ژانویه مشارکت داشتند، قدردانی نمود.

در پایان، نخست‌وزیر تایلند بر این نکته تأکید کرد که همکاری آ.سه.آن و شورای همکاری خلیج فارس باید به‌صورت عینی و در قالب چارچوب‌های موجود دنبال شود. او بر ضرورت تبدیل نیت‌ها به اقدامات ملموس و تداوم گفت‌وگوهای سطح عالی برای پیشبرد پایدار رفاه، سلامت و امنیت زیست‌محیطی دو منطقه تأکید ورزید.

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط در دسته‌بندی اخبار تایلند و اخبار سیاسی

ارسال نظرات

5 1 امتیاز
امتیازدهی به مطلب
آیا می‌خواهید از نظرات جدید مطلع شوید؟
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده (امتیازات)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمام نظرات