ژاپن، چین، کره جنوبی و ده کشور عضو آ.سه.آن توافق کردند با راهاندازی یک تسهیلات جدید اعطای وام، شبکه ایمنی مالی منطقهای خود را برای پاسخ سریع به بحرانهای ناشی از همهگیریها و بلایای طبیعی تقویت کنند.
رهبران مالی گروه موسوم به «آ.سه.آن بهعلاوه سه» روز یکشنبه در نشستی در شهر میلان ایتالیا، توافق کردند که این تسهیلات جدید را در قالب سازوکار سوآپ ارزی مشترک خود موسوم به «ابتکار چندجانبهسازی چیانگ مای» (CMIM) ایجاد کنند.
این ابتکار که پس از بحران مالی آسیا در سالهای ۱۹۹۷ تا ۱۹۹۸ شکل گرفت، با هدف حمایت از ثبات مالی منطقهای ایجاد شده و به اعضا اجازه میدهد در مواقع نیاز از خطوط سوآپ ارزی استفاده کنند.
تسهیلات جدید تأمین مالی سریع به اعضا این امکان را میدهد که در صورت بروز بحرانهای مالی ناشی از شوکهای ناگهانی، بدون نیاز به اجرای شروط خاص، به منابع اضطراری دسترسی پیدا کنند.
در بیانیه مشترک این گروه آمده است: «ما بر این باوریم که این تسهیلات جدید CMIM باعث تقویت تابآوری منطقه خواهد شد.»
در حال حاضر، مجموع منابع ارزی موجود در CMIM بالغ بر ۲۴۰ میلیارد دلار است که از این میان، ژاپن و چین هر یک ۷۶.۸ میلیارد دلار، کره جنوبی ۳۸.۴ میلیارد دلار و ده کشور عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) به طور جمعی ۴۸ میلیارد دلار در آن مشارکت دارند.
دو سازوکار موجود در CMIM – یعنی ابزار حل بحران و خط احتیاط – تاکنون مورد استفاده قرار نگرفتهاند، چرا که کشورهای عضو ترجیح دادهاند از منابع دیگر با فرایندهای تصمیمگیری سادهتر، از جمله خطوط سوآپ دوجانبه، بهره ببرند.