تایلند در آستانه تعلیق موقت سرمایه‌گذاری خارجی

تایلند در آستانه تعلیق موقت سرمایه‌گذاری خارجی

با توجه به تداوم بی‌ثباتی در تجارت جهانی، تایلند ممکن است با کاهش موقتی در جریان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی مواجه شود. در همین حال، دولت این کشور تلاش دارد تا از طریق مذاکرات با آمریکا، اثرات منفی ناشی از تهدید اعمال تعرفه ۳۶ درصدی را کاهش دهد.

به گفته ناریت تِردستیراسکودی، دبیرکل هیئت سرمایه‌گذاری تایلند (BoI)، ممکن است ثبت درخواست‌های جدید سرمایه‌گذاری خارجی به‌صورت موقت متوقف شود؛ دست‌کم تا زمانی که وضعیت تعرفه‌ها در دوره تعلیق ۹۰ روزه افزایش تعرفه‌های ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، روشن شود.

وی اظهار داشت برخی شرکت‌هایی که پیش‌تر تعهد سرمایه‌گذاری در تایلند داده‌اند نیز ممکن است تصمیم نهایی خود را تا رفع ابهامات به تعویق بیندازند.

ناریت شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «احتمال دارد این کندی به‌صورت موقتی و در کوتاه‌مدت رخ دهد. برخی پروژه‌های سرمایه‌گذاری که عمدتاً برای صادرات به بازار آمریکا طراحی شده‌اند، ممکن است دست نگه دارند و منتظر روشن شدن شرایط بمانند. این موضوع در وضعیت‌های نامطمئن، طبیعی است.»

این شرایط می‌تواند به رشد چشمگیر سرمایه‌گذاری در ماه‌های گذشته که باعث ثبت رکوردی ۱۰ ساله در سال ۲۰۲۴ شد، لطمه وارد کند. طبق گزارش اخیر BoI، میزان درخواست‌های سرمایه‌گذاری در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریباً دو برابر شده و به ۴۳۱ میلیارد بات رسیده است؛ رشدی که عمدتاً ناشی از تعهدات سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ زیرساخت دیجیتال و مراکز داده بوده است.

با این حال، ناریت تأکید کرد که نگرانی چندانی نسبت به این وضعیت ندارد و معتقد است روند سرمایه‌گذاری در تایلند همچنان از شتاب مناسبی برخوردار است و میزان تعهدات امسال احتمالاً از سال گذشته نیز فراتر خواهد رفت.

وی افزود: «بیشتر شرکت‌ها به پتانسیل بلندمدت تایلند در زنجیره تأمین جهانی باور دارند. همچنین، بسیاری از شرکت‌های خارجی که تمرکز آن‌ها بر بازار داخلی تایلند یا صادرات به کشورهای غیر از آمریکا است، دلیلی برای توقف سرمایه‌گذاری خود نمی‌بینند.»

دولت تایلند همچنان در تلاش است تا تاریخ جدیدی برای مذاکره با مقامات آمریکایی تعیین کند. پیش‌تر قرار بود این نشست در تاریخ ۲۳ آوریل برگزار شود، اما به دلیل نیاز به بررسی بیشتر برخی موضوعات کلیدی به تعویق افتاد.

بانکوک اعلام کرده با اداره گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده همکاری خواهد کرد تا دستورالعمل‌های جدیدی برای نظارت بر ادعاهای نادرست مبدا کالاهای صادراتی تدوین شود.

دولت همچنین آمادگی خود را برای کاهش کسری تجاری ۴۶ میلیارد دلاری با آمریکا ـ که در سال گذشته بزرگ‌ترین بازار صادراتی تایلند بود ـ اعلام کرده است. واردات بیشتر گاز طبیعی و محصولات کشاورزی آمریکایی از جمله ذرت و کنجاله سویا از جمله اقداماتی است که در این راستا در نظر گرفته شده است. همچنین از شرکت‌های تایلندی خواسته شده تا سرمایه‌گذاری در ایالات متحده را افزایش دهند تا از فشار تعرفه‌های احتمالی بکاهند.

ناریت همچنین گفت هیئتی متشکل از شرکت‌های بزرگ و نهادهای تجاری تایلند هفته آینده در اجلاس سالانه «سرمایه‌گذاری در آمریکا» (Select USA Investment Summit) در ایالت مریلند شرکت خواهند کرد.

او به‌تازگی از سفری به سیاتل و واشنگتن دی‌سی بازگشته است که طی آن با شرکت‌های فناوری آمریکایی و انجمن‌های صنعتی دیدار داشته است. به گفته او، تایلند همچنان به‌عنوان یک قطب راهبردی برای تنوع‌بخشی به زنجیره تأمین شناخته می‌شود و شرکت‌های آمریکایی همچنان نسبت به سرمایه‌گذاری در این کشور علاقه‌مند هستند.

او افزود: «دولت تایلند هم‌اکنون به‌طور جدی در حال آماده‌سازی مواضع و پیشنهادات خود برای مذاکره با دولت آمریکاست و امیدوارم نتیجه این گفت‌وگوها به نفع سرمایه‌گذاران باشد. نیازی به عجله یا پیش‌دستی نیست. منتظر زمان مناسب هستیم.»

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط در دسته‌بندی اخبار تایلند و اخبار سیاسی

ارسال نظرات

5 1 امتیاز
امتیازدهی به مطلب
آیا می‌خواهید از نظرات جدید مطلع شوید؟
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده (امتیازات)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمام نظرات